مجموعه کارگاههای بینالمللیسازی آموزش عالی در علوم پزشکی ویژه اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد
مجموعه کارگاههای بینالمللیسازی آموزش عالی در علوم پزشکی با رویکرد ارتقای دانش و توانمندی اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه بینالمللیسازی، آغاز به کار کرد.
_1.webp)
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این کارگاهها که توسط کالج بینالملل دانشگاه و به صورت رایگان برگزار میشوند، به محورهای کلیدی در حوزه بینالمللیسازی آموزش علوم پزشکی پرداخته خواهد شد.
در جلسه نخست این کارگاهها که سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن دارالفنون ستاد مرکزی برگزار شد، دکتر کوروش جعفریان، معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران به پیشینه برگزاری کارگاههای بینالمللیسازی آموزش عالی در دانشگاه اشاره کرد.
وی بیان داشت: آخرین دوره در دوران کرونا و به صورت مجازی برگزار شد و از آنجا که مقوله بینالمللیسازی، گسترده است و مباحث مختلفی را در برمی گیرد، برگزاری این کارگاهها ادامه دار خواهد بود.
دکتر جعفریان سپس به عنوان نخستین مدرس مجموعه کارگاههای بینالمللیسازی آموزش عالی در علوم پزشکی، به ارائه مبحث توسعه ظرفیتهای آموزش عالی علوم پزشکی در عرصههای بینالمللی با محوریت تصویر کلی بینالمللیسازی آموزش عالی در علوم پزشکی پرداخت. معاون بینالملل دانشگاه با تشریح تاریخچه بینالمللیسازی در آموزشی عالی و ارائه تعریفی از این مقوله، نکاتی در خصوص اهداف دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت از ورود به عرصه بینالمللیسازی بیان کرد.
وی با اشاره به اینکه توسعه بینالمللیسازی آموزش عالی باید در چهار حیطه آموزش، پژوهش، صنعت و امور فوق برنامه دیده شود، افزود: تنها ۱۱ درصد از کشورها استراتژی رسمی برای بینالمللی شدن دارند و ما برای پیشرفت در این عرصه باید در پنج سطح برنامه، فرد، دانشگاه، کشور و جهان، توسعه یافته و به تعبیر بهتر بینالمللی شویم.
دکتر جعفریان هرگونه برنامهریزی در مقوله بینالمللیسازی دانشگاهها را نیازمند آینده نگری دانست و توجه حاضران را بر اهمیت مباحثی چون استفاده از ظرفیت اساتید مدعو بینالمللی برای تدریس در دانشگاه و یا حضور اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراکز علمی خارج از کشور، تبادل اساتید و دانشجویان، افزایش مدارس فصلی بینالمللی، همکاریهای علمی و پژوهشی با اساتید متناظر بینالمللی و استفاده از ظرفیت میزها و اتاقهای همکاری بینالمللی دانشگاه در این مسیر، تشکیل کنسرسیومهای همکاری (تعامل با دانشکدهها و گروههای آموزشی متناظر در دانشگاههای دیگر کشورها به ویژه کشورهای منطقه)، همکاری با معاونت بینالملل دانشگاه برای پیگیری و عملیاتیسازی تفاهم نامهها و قراردادهای بینالمللی و استفاده از ظرفیت شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا (دانشگاه سبطین) جلب کرد.
معاون بینالملل دانشگاه همچنین با ارائه توضیحاتی در خصوص جایگاه دانشگاه در نظامهای رتبهبندی بینالمللی و اهمیت ارتقای رتبه این مجموعه، بر لزوم راهاندازی مراکز عالی مراقبتهای بهداشتی (Healthcare Centers of Excellence ) و مراکز کارآزمایی بالینی بینالمللی با رویکرد دیده شدن بیش از پیش دانشگاه، تقویت ارتباط با صنعت، تغییر مسیر تبادل یا جابجایی (Mobility) از بینالمللیسازی در خارج از کشور به سمت بینالمللیسازی در داخل برای همه اعضای جامعه دانشگاهی و استفاده از ظرفیتهای آنلاین و مجازی دانشگاه برای فعالیتهای بینالمللی تأکید کرد.
وی با تشریح اقدامات دانشگاه در برخی از حوزههای یاد شده، به بسترهای موجود برای فعالیت بیش از پیش اعضای هیأت علمی در حوزه بین الملل دانشگاه اشاره کرد و از بازنگری گرنتهای تحقیقاتی و افزایش سقف حمایت از اساتید و تصویب طرح کارانه بینالملل به عنوان بخشی از مشوقهای جدید معاونت بینالملل دانشگاه در مسیر بینالمللیسازی خبر داد.
سپس دکتر روجا رحیمی، رئیس کالج بینالملل دانشگاه به بیان توضیحاتی در خصوص مجموعه کارگاههای بینالمللیسازی آموزش عالی در علوم پزشکی، پرداخت و بیان داشت: تاکنون کارگاههای متعددی به منظور توان افزایی اعضای هیأت علمی دانشگاه در زمینههای مختلف آموزشی و پژوهشی برگزار شده اما به موضوع بینالملل کمتر پرداخته شده است. لذا کالج بینالملل با حمایت معاونت بینالملل دانشگاه اقدام به برپایی این کارگاهها در موضوعات مختلف آموزشی، پژوهشی، هوش مصنوعی، علم سنجی و مسائل فرهنگی کرده است.
وی مجموع ساعات این کارگاهها را حدود ۲۴ ساعت اعلام کرد و بیان داشت: نخستین جلسه کارگاه بینالمللیسازی آموزش عالی در علوم پزشکی امروز برگزار شد و از ۱۶ اردیبهشت تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ به مدت شش هفته میزبان مابقی کارگاهها خواهیم بود.
رئیس کالج بینالملل دانشگاه با اشاره به اینکه مدرسان کارگاهها از میان اساتید آشنا و با سابقه در حوزه بینالملل انتخاب شدهاند، اظهار داشت: این کارگاهها در سالهای قبل هم توسط معاونت بینالملل دانشگاه برگزار شده است و ما تلاش کردیم با بازنگری آنها براساس بازخوردهای دریافتی از برنامههای پیشین و بسته به نیازهای روز بتوانیم زمینه مشارکت بیشتر اعضای هیأت علمی دانشگاه در فعالیتهای بینالمللی را فراهم کنیم.
دکتر رحیمی افزود: رئوس مطالب مجموعه کارگاههای بینالمللیسازی آموزش عالی در علوم پزشکی مباحث مختلفی چون آموزش بینالملل (نحوه برقراری لینکهای آموزشی و استفاده از فرصت همکاریهای علمی و آموزشی بینالمللی)، پژوهش بینالملل (نحوه برقراری تعاملات پژوهشی و جذب گرنتهای بینالمللی)، مباحث فرهنگی مرتبط با حوزه بینالملل (چگونگی برخورد با دانشجویان خارجی و راهکارهای حل چالشهای آنها)، تشریفات بینالملل (اصول و مبانی تشریفات بینالمللی در محیطهای علمی و دانشگاهی، آداب دیپلماتیک در جلسات و کنفرانسهای بینالمللی و تشریفات رسمی در دیدارهای علمی و امضای تفاهم نامه)، بینالمللیسازی آموزش پزشکی در عصر هوش مصنوعی، مسیر اقدام برای استفاده از دورههای فرصت مطالعاتی و مأموریتهای آموشی و آشنایی با قوانین و مقررات مربوطه، تضمین و ارتقای کیفیت در آموزش عالی بینالمللی و آموزش نگارش و مکاتبات بینالمللی را در برمی گیرد.
وی با بیان اینکه برنامهریزی برای برگزاری این کارگاهها از سه ماه پیش آغاز شد، گفت: طی دو هفته گذشته اطلاعرسانی در این خصوص از طریق وب سایتهای دانشگاه، کالج و معاونت بینالملل، اتوماسیون اداری و گروههای فعال دانشگاه در شبکههای اجتماعی انجام شد.
رئیس کالج بینالملل دانشگاه افزود: حدود ۱۵۰ عضو هیأت علمی دانشگاه برای کارگاه نخست ثبت نام کردهاند که امروز شاهد حضور نزدیک به صد نفر از آنها هستیم.
دکتر رحیمی تصریح کرد: برنامهریزی برای مجموعه کارگاههای بینالمللیسازی آموزش علوم پزشکی به صورتی انجام شده که اساتید بسته به نیاز و علاقمندیشان، امکان شرکت در همه کارگاهها و یا تعدادی از آنها را خواهند داشت.
وی از امکان صدور گواهی(Certificate) برای شرکتکنندگان هریک از کارگاهها به صورت جداگانه خبر داد و اضافه کرد: در صورتی که اعضای هیأت علمی در تمامی کارگاهها شرکت کنند، یک گواهی کلی نیز به آنها اعطا خواهد شد.
رئیس کالج بینالملل دانشگاه یادآور شد: برای تعدادی از این کارگاهها، امتیاز توانمندسازی آموزشی در نظر گرفته شده و پیگیریهایی به منظور دریافت امتیاز فرهنگی برای دیگر کارگاهها نیز انجام شده است.
وی همچنین از اساتید حاضر خواست در نظرسنجی مجموعه کارگاههای بینالمللیسازی آموزش عالی در علوم پزشکی که از طریق ایمیل و پیامک برای آنها ارسال شده شرکت و کالج بینالملل دانشگاه را در برگزاری برنامههای آموزشی آتی یاری کنند.
بخش بعدی این کارگاه به سخنرانی دکتر آرمان زرگران، معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مسئول حوزه بینالملل تحقیقات و فناوری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با عنوان فرصتهای مشارکت اعضای هیأت علمی در بینالمللی سازی اختصاص یافت.
برندسازی از توانمندی علمی اعضای هیأت علمی، مدلهای همکاری آموزشی در فضای بینالمللی، جذب دانشجویان استاد محور و دورههای کوتاه مدت بینالمللی از محورهای اصلی این سخنرانی بود.
ارسال نظر